634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa Göre Tasdik Ettirilmesi Gereken Resmi Defterler ve Tasdik Zamanları

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa Göre Tasdik Ettirilmesi Gereken Resmi Defterler ve Tasdik Zamanları

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa Göre Tasdik Ettirilmesi Gereken Resmi Defterler ve Tasdik Zamanları

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa Göre Tasdik Ettirilmesi Gereken Resmi Defterler ve Tasdik Zamanları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

1-Yönetim Kurulu Karar Defteri (Madde-32)

Kat malikleri kurulu kararları birden başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühürü ile tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırası ile yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecburdur.

Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir.

Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanır.

Yönetim kurulu karar defteri her yıl yılın son ayı içinde devam eden sene kullanılmak üzere baştan yaptırılabileceği gibi her yıl ocak ayı içinde noterde ara tasdik işlemi yapılarak da kullanılabilir.

2-İşletme Defteri veya Yevmiye-Kebir-Envanter Defteri

Her ne kadar 634 Kat Mülkiyeti Kanununda gelir ve giderlerin tutulacağı defter net olarak tanımlanmasa da genelde az bağımsız bölüm bulunan yerlerde işletme defteri, daha çok bağımsız bölüm bulunan yerlerde şirketlerde kullanılan resmi defterler noterden tasdik ettirilmelidir.

Devam eden sene için kullanılacak olan bu defterler her yıl aralık ayı içinde noterden tasdik ettirilmelidir.

3-Denetçi Defteri (Madde-41)

Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları, (1) den başlayıp sıra ile giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler.

Denetim kurulu defterinin tasdik zamanı ile ilgili Kanunda bir tarih belirtilmese de noter onayı yapılacağı yazılmıştır. Bu nedenle denetim kurulu veya denetçi defterinde de yönetim kurulu defterine benzer şekilde eğer boş sayfa var ise ocak ayı içinde ara tasdik yaptırılabilir. Eğer aynı defter kullanılmak istenmiyor ise aralık ayı içinde yeni yıl defteri noterden yaptırılmalıdır.

Bilgilerinize Sunarız

Saygılarımızla